Møt programvareingeniør Nastasja Plakhtii

Lesetid: 2 minutter

Hos Homesourcing er vår viktigste ressurs våre entreprenører. Vi samarbeider tett med både utviklingen av deres ferdigheter og søken etter riktige samarbeidspartnere for deres ekspertise og ambisjoner. En av entreprenørene vi har funnet dette effektive samarbeidet med programvareingeniøren Nastasja Plakhtii. 

Nastasja er en 25 år gammel profesjonell programvareingeniør fra Zaporizjzja i Ukraina. 

“Jeg startet med å lære HTML/JS/CSS på skolen, og fikk en lidenskap for det som bare vokste med tiden. Jeg valgte derfor å studere dette videre,” forteller Nastasja med et smil. 

Hun bestod eksamener i både Kiev og hjembyen Zaporizjzja, som i Ukraina er prosessen for å kvalifiseres til å fortsette et universitetsstudium der du består eksamen. Til tross for å ha blitt godkjent i Kiev valgte hun å fortsette sitt studium i Zaporizjzja for å være nærmere kjæresten sin. Etter endt studie som varte fra 2013-2018 ved Zaporizka politekhnika var Nastasja ferdig utdannet med en rekke kvalifikasjoner; programvareingeniør, dataprogrammerer, datasystemanalytiker, videregående-lærer og lektor. 

Livet i Ukrania er preget av høye krav og målsetninger fra familie og venner, og Nastasja minnes om en tid hvor hun hadde litt andre drømmer. “Jeg ville egentlig først bli journalist. Jeg er veldig glad i å snakke med mennesker, og tenkte at dette var et fint yrke for meg”. “Det er mange utfordringer når det gjelder inntak på universiteter, og selv om jeg besto eksamener noen steder, var det andre universiteter som ga meg et klart nei.” Men det var nettopp dette som fikk hun til å revurdere fremtidsplanene, og dette er hun veldig takknemlig for i dag. 

“Jeg elsker dataprogrammering, og det er mange spennende mennesker i industrien jeg jobber i. Blant annet er jeg nå i Norge for å møte Anders fra Homesourcing. Norge er et sted jeg aldri trodde jeg skulle besøke, men sånn ble det altså”. Nastasja smiler lurt og kikker rundt. Dette er en følelse mange entreprenører innen dataprogrammering og andre tekniske yrker sitter med. Følelsen av å ende opp i et land og en situasjon som ville vært umulig på andre måter. Det er nettopp dette som er så fantastisk, lærerikt og givende med måten vi jobber her i Homesourcing. Vi finner de beste og mest kvalifiserte programvareingeniørene og andre tekniske faglærte, og introduserer dem for norske bedrifter med behov for deres talent. På denne måten møtes kunnskap med behov, og kvalifiserte fagfolk med vellykkede bedrifter. Nastasja er et erkeeksempel på at denne bedriftsmodellen gir fordeler i alle retninger, og vi er veldig imponerte over hennes talent og lidenskap for eget fag. 

Er du interessert i hvordan din bedrift kan spare penger med Homesourcing? Les her.

Ta kontakt med oss i dag hvis du har spørsmål eller tanker du ønsker å dele med oss, enten i relasjon til våre entreprenører eller annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *