Hva er Homesourcing

Lesetid: 2 minutter

Homesourcing, også kjent som Homeshoring, er kort forklart overføring av ansettelse som tidligere ble utført i bedriftens kontorer eller fabrikken til arbeidstakerens hjem. Arbeidstakeren kan være ansatt i bedriften eller uavhengige entreprenører.

Moderne bedriftsløsninger for sparing av midler innebærer for mange bedrifter å lete etter uavhengige entreprenører som del av sitt team. Dette kan være frilansere som tar større eller mindre oppdragsbaserte jobber, eller faste stillinger til deler av bedriftens daglige drift. Med tekniske løsninger for samarbeid kan dette være en ekstremt lønnsom og resultatskapende avgjørelse for bedriften. Det er mange fordeler med denne bedriftsmodellen både for bedriften og entreprenøren.

For å sørge for en god start flyr vi inn Homesourcing-konsulentene våre på en uforpliktende workshop over et par dager. Dette sikrer delt visjon, eierskap, team-bygging og bekjentskap, kjerneverdiene i et godt samarbeid.

Homesourcing-spesialist, Anders Fjelstad

Økonomiske fordeler

Det kan være en stor kostnad for bedrifter å leie kontorplass til alle sine ansatte. Spesielt hvis bedriften er avhengig av mange ulike talenter til å oppfylle de daglige kravene for at bedriften skal lykkes langsiktig. Mange er avhengig av programmerere, tekniske tegnere, oversettere, markedsføringsavdelinger og andre roller for å gjennomføre store eller mindre deler av bedriftens oppgaver og varemerke. Med behov for så mange ulike avdelinger kan det være veldig kostnadseffektivt å ha en eller flere av disse rollene som en homesourcing avtale. Med homesourcing utfører ansvarlige for enkelte oppgaver arbeidet fra sitt eget hjem, og vil med teknologiske midler kommunisere med bedriften til enhver tid. Internasjonale telefonsentre er en bransje som ofte bruker denne modellen. Det er langt mer effektivt å ha lokale kundeservice representanter i egne hjem med nødvendig teknologi til å gjennomføre oppgavene enn det er å leie kontorer i alle bedriftens ulike internasjonale markeder.

Et større marked for arbeidskraft

Når det kommer til ulike roller i bedriften kan det være vanskelig å finne søkere som matcher bedriftens behov og budsjett. Mange populære stillinger i Norge kan være kostbare for bedriften, og resultere i manglende ressurser til å oppfylle alle avdelinger. Med homesourcing kan du som bedrift finne entreprenører i utlandet som har de samme kvalifikasjonene og ferdighetene som i Norge, men som har en helt annen lønnsforventning enn hva norske søkere har. Dette kan være en veldig stor fordel for bedriftens økonomiske strategi, samtidig som det åpner dørene for samarbeid med ekstremt lærde fagfolk i utlandet. Fordelen her er også stor for de du ansetter gjennom homesourcing modellen. Det er mange som ønsker å øke nettverket sitt og få en mulighet til å samarbeide med bedrifter i utlandet. Modellen skaper muligheter på tvers av behovene og matcher gode aktører med representative bedrifter.

Med Homesourcing får du det beste av begge sider

Her i Homesourcing hjelper vi deg med å finne de rette kandidatene for ditt behov. Vi har lang erfaring med internasjonale entreprenører, og vårt profesjonelle nettverk av IT-konsulenter er klare til å hjelpe deg som bedrift når du trenger det. Det kan være vanskelig og tidkrevende å finne en konsulent som har riktig kunnskap og motivasjon til å gjennomføre arbeidsoppgavene fra eget hjem. Vi har gjennomgått denne prosessen for deg, som betyr at du kan slippe tunge intervjuprosesser og bruke tiden på viktigere ting. For å sikre at du og din entreprenør kan jobbe godt sammen i team, flyr vi kandidatene til ditt kontore i tre dager. Prosessen er uforpliktende og du bestemmer selv om du velger å ansette kandidaten videre. Ta kontakt med oss idag for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe din bedrift.

Dette innlegget ble lagt inn i Blogg. Bokmerk link.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *